Dag van de duurzaamheid

IMG_20151001_194144Kooi & Co heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom moet de dag van de duurzaamheid zeker onder jullie aandacht gebracht worden. Vrijdag 9 oktober is het weer zover dan is de landelijke dag van de duurzaamheid. Op deze dag laat Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. In het hele land zullen duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Er worden dan initiatieven georganiseerd rond duurzaam omgaan met voedsel, afval, vervoer en energie. Voor het zevende achtereenvolgende jaar wordt door Urgenda opgeroepen mee te doen aan deze activiteiten. Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie, zij willen Nederland sneller duurzaam maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren.

IMG_20151001_194310De NOS besteedt ook aandacht aan deze dag. Vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt een live uitzending verzorgd. Er zullen diverse sprekers hun verhaal vertellen en de initiatieven uit het hele land worden verder uitgelicht. Het is te volgen op NPO 2 van 19.20 – 20.30 uur en 23.00 – 23.30 uur..

Ook de kinderen zijn  deze dag een belangrijke doelgroep. Zij willen tenslotte in de toekomst ook in een schone duurzame wereld leven. Zo is er een landelijke voorleesactie op de basisscholen en kinderboerderijen. Er zal worden voorgelezen uit een boek, geschreven door Prinses Laurentien en Jan Terlouw, dat als thema natuurontwikkeling en economische ontwikkeling heeft.

IMG_20151001_194424Verder zijn er heel veel leuke proef- en infomarkten en andere activiteiten in heel het land. Je kunt alle informatie vinden op de website. In ieder geval hoeft niemand zich te vervelen dit weekend.

De leukste activiteit vind ik de Global Dance Challenge. Op NS station Utrecht Centraal worden vrijdagavond reizigers uitgedaagd zoveel mogelijk energie op te wekken door te dansen op de Sustainable Dance Floor van Energy Floors. Doel: het wereldrecord verbreken! Als je dit wat te heftig vindt doe dan wat anders, er zijn bijvoorbeeld ook veel particulieren die hun biologisch verbouwde groenten en fruit verkopen. Dus geen uitvluchten, er is voor ieder wat leuks. In ieder geval tot vrijdag!

Geef een reactie