Consuminderen op zijn paasbest!

Hoe begin je een blog? Geen idee.

Wat ik wil met deze blog, weet ik gelukkig wel. Ik wil vertellen hoe ik probeer iets (milieu-) bewuster te leven. Door het schrijven van deze blog hoop ik dat te stimuleren en eenvoudiger te maken. Ik snap dat ik de lamp uit moet doen als ik de kamer uitga. Snap ook dat het niet slim is de kraan onnodig open te laten staan. Maar ik vind het een heerlijke luxe om de wasdroger soms te gebruiken.

Aldoor bewust bezig te zijn lukt gewoonweg niet. Dat geldt, denk ik voor de meeste van ons. Er zijn ook zoveel verleidingen. Daardoor gebruiken we teveel van alles. Hoewel er genoeg signalen zijn dat we zo niet eindeloos kunnen doorgaan. We moeten dus met z’n allen proberen iets te minderen, dus minder energie verspillen, minder eten weggooien, minder kleren kopen. Uiteindelijk hebben al die kleine beetjes een groot effect.

Gewoon dus allemaal iets consuminderen.

Wanneer je in een leuke winkel, markt  of pop-up store bent, is het moeilijk tussen al die spullen die je graag wilt hebben, niet te kopen. Je kunt de aankoop ook uitstellen. Als je iets ziet dat je wel erg leuk vindt, zet het op je verlanglijst. Denk er thuis over na of je het wel écht wilt hebben. Wil je dat de volgende dag nog, ga dan terug en koop het.

Klinkt heel wijs zo’n advies maar het lukt mij ook niet om me er aan te houden. Zoals vorige week, toen ging ik weer in de fout. Zonder ook maar een moment na te denken heb ik paaseieren gekocht. Eieren om op te hangen in van die paastakken (die ik niet eens heb). Maar zeg nu zelf, zijn het geen schattige eieren? Zeker als je Kooi heet, heb je ze toch écht nodig. Het zijn beschilderde eierschalen, dus afbreekbaar dat gelukkig dan wel weer.

Tot volgende week

Geef een reactie